„Plakátolt” az Amnesty irodájánál a kdnp-s Hollik István - 2018.06.12
Hallgassa meg
Papírlapokat ragasztott az Amnesty International Magyarország irodájának ajtajára Hollik István kdnp-s exképviselő, aki feltehetően arra akarta emlékeztetni a szervezetet, hogy a Stop Soros rájuk is vonatkozni fog – írja a 24.hu. A portál a civil szervezet Facebook oldalán szúrta ki a képet, amelyen az látszik, hogy ajtajukon egy „Amnesty International – Bevándorlást támogató szervezet” feliratú papírlap díszeleg, mellette egy másik papíron pedig egy idézet az Amnestytől arról, hogy nem szabad összekapcsolni a migráció és a terrorizmus kérdését.
Az Amnesty International Magyarország ezt írta a kép alá: „Hollik István ex-kdnps képviselő ma meglátogatta az irodánk bejáratát. Ha felcsönget, kávét is kap”. A jelenleg a Fidesz-KDNP szóvivőjeként tevékenykedő politikus sajtótájékoztatót is tartott a civil szervezet irodája előtt. 

Az Amnesty szóvivője szerint öt percnyi médiafigyelemért akciózott a kormánypárti politikus. Demeter Áron a Klubrádiónak azt mondta, sem ők sem más civil szervezetek nem támogatják a bevándorlást, hanem különböző eszközökkel segítséget nyújtanak bajba jutott embereknek.

(24.hu/Klubrádió)