Normális, ha a hírszerzés magyar cégeket segít - 2018.05.15
Hallgassa meg
Nincs újdonság abban, hogy egy titkosszolgálat támogatja országa vállalkozásainak külföldi terjeszkedését, ez a magyar hírszerzés esetében is üdvözlendő – erről beszélt a Klubrádióban Szilvásy György volt titkosszolgálati miniszter.

Tipikus, hogy egy kormány bizonyos cégek érdekében titkosszolgálati eszközöket is bevet, ezt minden ország csinálja – mondta a polgári titkosszolgálatokat felügyelő volt tárca nélküli miniszter, Szilvásy György a Zoom.hu információival kapcsolatban. A portál szerint a magyar hírszerzésnek a jövőben konkrét vállalati érdekeket is ki kell szolgálnia, magyar cégek piacra jutását, piaci pozícióinak megőrzését is támogatnia kell.

A Zoom.hu kormány közeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Orbán Viktor paradigmaváltásra készül a titkosszolgálatoknál, így az Információs Hivatal kiemelt feladata lesz a fontos iparágak és a magyar gazdaság meghatározó vállalatinak érdekvédelme.

Szilvásy György szerint a kiszivárgott információkban nincs újdonság, mindig is volt olyan törekvés, hogy a szolgálatok eljárjanak az ország gazdasági érdekében, ez egyébként üdvözlendő. A volt titokminiszter azonban hozzátette, minden rendszerrel, így a titkosszolgálatokkal is vissza lehet élni.

(Klubrádió)