40 ezer doboz gyanús tejet zártak el a raktárakban - 2018.05.15
Hallgassa meg
A bolti tejek szennyezésére nem találtak bizonyítékot, az ügyet egyelőre fenyegetésként kezelik, de több tízezer doboz tejet vetettek le a polcokról – nyilatkozta a közmédiának a Nébih. A Tej Terméktanács részéről a Klubrádiónak azt mondták, az UHT tejek a feldolgozás alatt biztonságban vannak, minőségüket egészen az eladásig folyamatosan ellenőrzik.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) egyelőre nincs információja arról, hogy valóban szennyezett lenne a tej bizonyos üzletláncokban, sem arról, hogy bárki megbetegedett volna beszennyezett terméktől.

A Nébih még szombaton közölte, bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett. A hivatal egyúttal arra kérte a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét.

Az ügyet egyelőre fenyegetésként kezelik – mondta Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője reggel az állami tévében. Arra is kitért, hogy a polcokról több mint 40 ezer doboz tejet vettek le, és elkülönítették őket az áruházak raktáraiban. Emlékeztetett, Magyarországon utoljára három évvel ezelőtt fordult elő hasonló bejelentés, de akkor is csak fenyegetésnek bizonyult az ügy, és az elkövetőt rövid időn belül elfogták. A rendőrség most zsarolás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Tej Terméktanács ügyvezetője, Harcz Zoltan szerint az UHT tejek a feldolgozás alatt biztonságban vannak, minőségüket egészen az eladásig folyamatosan ellenőrzik. A mérgezésről szóló bejelentést, akár csak egy bombariadót, az élelmiszerláncoknak komolyan kell venni, a fogyasztóknak pedig oda kell figyelniük arra, hogy a megvásárolt termék csomagolásán található-e valamilyen külső sérülés – hangsúlyozta a a Klubrádióban.

(M1, MTI, Klubrádió)