Több ellenzéki párt is folytatja a tüntetést - 2018.04.16
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Újabb tömegdemonstrációkat szerveznek, de gondolkodnak más eszközökön is – erről beszélt a szombati Mi vagyunk a többség elnevezésű tüntetés egyik szervezője a Megbeszéljükben. Gulyás Balázs szólt arról is, hogy az ellenzéki pártoktól több aktivitást várna.
A kormányellenes megmozdulás szervezője elismerte, hogy az esetleges parlamenti bojkottal 500 milliós támogatást veszítene az ellenzék, amely így létét is veszélybe sodorhatná. Hozzátette: a tömegdemonstrációkat folytatják, de - mint mondta - gondolkodnak más eszközökön is, bár ezekről bővebben nem beszélt.

A Momentum részt vesz a szombati újabb demonstráción, és remélik, hogy a tüntetéshullám folytatódni fog – mondta korábban a Klubrádiónak a párt budapesti elnöke. Bedő Dávid ugyanakkor arról is beszélt, hogy szerintük új választás helyett inkább új választási rendszert kellene követelni. A tüntetés kapcsán megjegyezte azt is, hogy a Momentum mindig is a jobb- és baloldali „szekértábor-logikával” szemben foglalt állást.

Az április 14-i tüntetés azt jelezte, hogy minden korábbinál nagyobb az igény az ellenzék munkájára – vélekedett az Együtt elnöke. Juhász Péter kijelentette: ott lesznek a következő demonstráción is. Annak kapcsán, hogy a tüntetésen a civilek teljes körű összefogást kértek az ellenzéktől, Juhász Péter azt mondta, ő már több mint egy évvel ezelőtt ezt fogalmazta meg az Új Pólus kezdeményezéssel.

A szombati tüntetés követelései megerősítették a DK igazát abban, hogy most még jobban össze kell kapaszkodni az ellenzéki oldalon – erről beszélt a Klubrádiónak Gréczy Zsolt. A Demokratikus Koalíció szóvivője az esetleges együttműködések kapcsán úgy vélekedett, ki kell várni, hogy az egyes pártokban mi fog történni a tisztújítások után.

Mindenképpen megfontolja a tüntetésen megfogalmazott üzenetet az LMP – ezt mondta a párt szóvivője, Kanász-Nagy Máté, aki úgy látja, most nem a technikai egyezkedésnek van itt az ideje, az majd csak később válik aktuálissá. Jelezte, ahogy a mostani megmozduláson, úgy a következőn is jelen lesznek az LMP politikusai.

(Klubrádió)