Frakciószövetségként ülhet be a parlamentbe az MSZP-Párbeszéd-MLP trió - 2018.04.16
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Alakuló ülést tartanak és frakcióvezetőt választanak az MSZP parlamenti képviselői szerdán. A tárgyalásra meghívták a szövetséges Párbeszéd és Magyar Liberális párt leendő képviselőit is, akikkel frakciószövetségben politizálnak majd a Parlamentben - mondta el a Klubrádiónak Tóth Bertalan.
A szocialisták jelenlegi frakcióvezetője közölte, a képviselőcsoport új vezetőjét a leköszönt elnökség javaslatára választják meg, ez alapján várhatóan ő marad a frakció első embere. A frakció többi vezetőjét, illetve a parlamenti tisztségviselőket majd csak az Országgyűlés megalakulása után választják meg.

A Párbeszéd még nem döntött a parlamenti politizálás formájáról - mondta el a Klubrádiónak a párt leendő képviselője, Tordai Bence, aki szerint az ellenzéki politizálás fókusza nem a Parlament, hanem az utca lesz. Hozzátette, mivel ki van tiltva a Parlamentből és Képviselői Irodaházból, elvileg nem tud részt tud venni a szerdai ülésen.

A Magyar Liberális Párt leendő parlamenti képviselője továbbra is együttműködést tervez az MSZP-Párbeszéd szövetséggel. Bősz Anett Utóbbi tömörülés politikusaként egyedül Bősz Anett jutott mandátumhoz. Mint a Klubrádiónak elmondta, mindenkiben van szándék fenntartani a választások előtt kialakult együttműködést, ugyanakkor kérdés, ez milyen formában valósul majd meg.

Az MSZP-Párbeszéd húsz mandátumot szerzett az április 8-i országgyűlési választáson. A húsz politikusból 16 szocialista, három a Párbeszéd tagja, egy pedig a Magyar Liberális Párté.

(MTI/Klubrádió)