Polt Péter újra lecsap a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőire - 2018.04.16
Hallgassa meg
Felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Gyurcsány-kormány idején szolgáló egykori titkosszolgálati vezetők ügyé­ben, mert álláspontjuk szerint megkérdőjelezhető a tavaly szeptemberben hozott jogerős ítélet – értesült a Magyar Idők. A Demokratikus Koalíció szerint Orbán beváltotta az ígéretét, a kémperrel kezdődik az „elégtétel”.
A kérelmet a Legfőbb Ügyészség képviseli a Kúria előtt. A bíróság akár új eljárásra is kötelezheti a Fővárosi Ítélőtáblát, amely felmentette a vádlottakat. A Fővárosi Ítélőtábla szeptember 25-én mentette fel jogerősen a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját, Galambos Lajost, utódját, Laborc Sándort, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, Szilvásy Györgyöt és P. László cégvezetőt a kémkedés és bűnpártolás vádja alól.

Polt Péter legfőbb ügyész nem okozott csalódást az állampártnak, fellépése teljesen világos: a Magyarországot 8 éven át fosztogató fideszes bűnözők április 8-án megmenekültek a rendszer fejétől a vejéig, a politikai ellenfelekre azonban további elnyomás vár – így reagált a DK.

Gyurcsány Ferenc pártja közleményében azt írja, szerintük Orbán beváltotta az ígéretét, a kémperrel kezdődik az „elégtétel”, úgy hogy a legfőbb ügyész most több, mint 10 éve kreált politikai koncepciós pereket próbál felmelegíteni az ellenzék lejáratására. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a Klubrádiónak hozzátette, szerintük az egész ellenzéknek fel kell készülniük arra, hogy Orbán és pribékjei nem fogják őket békén hagyni.

(MTI/Klubrádió)

/24.hu/