Száz településen maradhat el a lomtalanítás - 2018.04.16
Ideiglenesen felfüggeszti a szolgáltatást az általa ellátott településeken a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. A gyűjtőautóik leromlott állapotára hivatkoznak.

A Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. tavaly év elején 53 település 40 ezer háztartását csatolta hozzá korábbi hulladékgazdálkodási rendszeréhez, így most 99 településen dolgozik. 43 gyűjtőautójuk van, amelyek közül 13-at bérelnek. A saját autóik átlagosan 11 évesek, rossz állapotban vannak, elhasználódásukat pedig gyorsította, hogy minden évben április 1-jétől november 31-ig sokszor napi 14-16 üzemórát dolgoztak, két műszakban – közölte a Világgazdasággal a cég megbízott ügyvezető igazgatója.

Gyenes Szilárd azt is írta a lapnak, hogy a járművek felépítményeinek javítása speciális feladat, de alig van erre szakosodott és felkészült műhely. Ennek, illetve a szűkösebb anyagi lehetőségek ellenére a cég tavaly mégis felújíttatott nyolc autót, még ennyi teljes, további négy pedig részleges felújításra vár. Az utóbbi 12 autó csökkentett kapacitással tud hulladékot gyűjteni. A lomtalanításkor viszont éppen ezekre a berendezésekre van a legnagyobb szükség a begyűjtött tárgyak mérete, súlya és tömörsége miatt.


A lomtalanítást azért kell felfüggeszteni, mert ha az eleve korlátozással használt autók használhatatlanná válnak, a rendszeres vegyeshulladék-gyűjtés kerülne veszélybe.(vilaggazdasag.hu)