Közel 30 ezer nevezőt várnak - Vivicittá futóverseny - 2018.04.13
Huszonhét-harmincezer nevezőt várnak a szombaton és vasárnap sorra kerülő 33. Telekom Vivicittá városvédő futásra, melynek rajtja és befutója újra a hagyományos helyszínen, a Margitszigeten lesz.
Kocsis Árpád versenyigazgató, a rendező Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezetője korábban elmondta, hogy a kétnapos szabadidősport eseményen összesen 10 távon állhatnak rajthoz a futók.A versenyigazgató kitért arra is, hogy a szervezők csatlakoztak a Családok Éve rendezvénysorozathoz, tájékoztatása alapján több mint ezer család vesz részt a városvédő futáson. Érdekességként megemlítette, hogy a vasárnapi félmaraton mezőnye áthalad majd az Alagúton is, amely különleges, egyedi élményt nyújt majd a futóknak.

A vasárnap 13 órakor rajtoló 10 kilométeres Vivicittá mellett megrendezik az 7 kilométeres Midicittát, a 2,4 kilométeres Minicittát, de versenyeznek háromtagú váltók, lesz gyaloglás és 940 méteres családi futás is.
A budapesti versenyt követően az idén még négy vidéki helyszínen is megrendezik a városvédő futást. Győrben április 22-én, Miskolcon május 6-án, Pécsen május 12-én, Szegeden pedig május 13-án állhatnak rajthoz a futás szerelmesei.

(MTI)