A piacot nem nagyon lepte meg a választási eredmény - 2018.04.09
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Egy rövid időszakban erősödött a forint, de már nagyjából a pénteki szinten van az árfolyam, a piac alapvetően azt várta, hogy a Fidesz fölényesen nyeri a választást - mondta a Klubrádiónak a K&H Bank vezető elemzője. Német Dávid szerint a költségvetés stabilitása, illetve a jegybank politikája kedvező a kötvényvásárlóknak, akik valószínűleg továbbra sem fognak amiatt aggódni, hogy nem kapják vissza a pénzüket. Az elemző hozzátette, hosszútávon hatással lehet a piacra, hogy a kormány milyen gazdasági elképzelésekről kommunikál majd és mihez kezd a kétharmados felhatalmazással.
Az értékpapír kereskedésre máris hatást gyakorolt a választás eredménye, ma ugyanis jelentős emelkedéssel indultak a Budapesti Értéktőzsdén a felcsúti polgármester cégeinek papírjai. A Fidesz többségének hírére 9 és 14%-os emelkedést produkált a Konzum és az Opus a kereskedés első óráiban, de az Appenin és a CIG Pannónia részvényei is 10%-ot emelkedtek. 

A befektetők szeretik a kormányközeli cégeket, vagyis egyértelműen a választási eredmények alakulásához köthető ezeknek a papíroknak az emelkedése – mondta a Klubrádiónak a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, Dióslaki Gábor.

(Klubrádió)