Másodfokú riasztások léptek életbe a hófúvás veszélye miatt - 2018.02.27
Több megyére másodfokú riasztást adott ki a hófúvás veszélye miatt reggel a meteorológiai szolgálat. A veszélyjelzés szerint Vas és Zala megyében az erős szél magas hótorlaszokat emelhet a következő órákban. Emellett országszerte több megyében - szintén a hófúvás veszélye miatt - elsőfokú riasztás van érvényben. Több megyében és a fővárosban további havazásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.
Vas és Győr-Moson-Sopron megyében kilenc, Zalában egy útszakaszon rendeltek el korlátozást hófúvás miatt, Tolnában pedig a 61-es és 65-ös úton korlátozzák a kamionforgalmat - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggel az MTI-t. A rendőrség közleményei szerint Horvátországba sem Letenyénél, sem Barcsnál, sem Berzencénél nem engedik be a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket.


Arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak, a hófúvásos területeket pedig kerüljék el. A legfrissebb és leggyorsabb információt a zrt. megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, és minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon - írták.


Halálos baleset is történt. Egy ember életét vesztette, amikor két személygépkocsi ütközött az 1-es főúton Bicskénél - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Sipos Mónika elmondta, hogy a balesetben hárman sérültek meg, egy ember olyan súlyosan, hogy a helyszínen meghalt. A rendőrség a helyszínelés idejére teljesen lezárta az érintett útszakaszt, a forgalmat Bicske belterületén keresztül terelik el.(MTI)