Németh Szilárd pert vesztett az Eötvös Károly Intézettel szemben - 2017.12.07
  Az Eötvös Károly Intézet azért perelte be a fideszes Németh Szilárdot, mert azt állította, hogy az intézet a Közhasznúsági jelentésében „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól. Németh Szilárd nm tudta bizonyítani állításait. Ráadásul az általa benyújtott dokumentumok között volt egy olyan levél, amelynek feladója a magát a kormánypártoktól függetlennek tartó Alapjogokért Központ elnöke, Szánthó Miklós volt és Németh Szilárdot „Sziszikének” nevezi.
A fideszes politikus azt is állította, hogy ezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amit az ellenzéki képviselők is hallottak. Németh szilárd állításait nem tudta bizonyítani a bíróságon. Az Eötvös Károly Intézet közleményében azt írta, hogy Németh híresztelése azért is fenyegető, mert jogszerűen csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, gonosztevőket szabad lehallgatni. Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja korábban sajtótájékoztatón azt közölte, hogy a bizottság jegyzőkönyveinek tanúsága szerint az Eötvös Károly Intézetről a bizottság ülésein szó sem esett.
Németh Szilárdnak hamis tényállításai miatt nyilvánosan meg kell követnie az Eötvös Károly Intézetet és háromszázötvenezer forint sérelemdíjat is fizetnie kell.
(Klubrádió)