Orbán nem akar tortát sütni senki másnak, csak a saját körének – Ujhelyi a Jobbik pénzbüntetéséről - 2017.12.07
Hallgassa meg
Elképesztő, hogy a választások előtt néhány hónappal ilyen mértékű büntetést szabnak ki egy induló pártra olyan okokból, ami legalábbis vitatott és véleményes – erről beszélt a Reggeli gyorsban az mszp-s Ujhelyi István. Az ellenzéki képviselő azután adott hangot felháborodásának, hogy a Jobbik frakcióvezetője azt nyilatkozta, kérdéses, hogy részt tudnak-e venni a jövő tavaszi parlamenti választáson, mert az Állami Számvevőszék tiltott párttámogatásra hivatkozva olyan mértékű pénzbüntetést szabott ki a Jobbikra, amely a párt teljes kampányköltségvetését felemésztené.
Az már korábban kiderült, hogy az Állami Számvevőszék szerint a Jobbik több mint 330 millió forintnyi tiltott támogatást fogadott el az év első felében. Volner János erre azt mondta a Hír Tv-nek, hogy összesen több mint 660 millió forint bírsággal számolnak, ami megfelel az összes anyagi erőforrásnak, amit a következő időszakban politikai és kampánytevékenységre fordítottak volna.

A szocialista Ujhelyi István ennek kapcsán a Klubrádiónak azt mondta, úgy tűnik, bármelyik pillanatban bárkit, akit veszélyesnek, ellenlábasnak tart a hatalom, azt hatalmi-technikai eszközökkel el lehet lehetetleníteni. Hozzátette: nem a Jobbikért, hanem a magyar demokráciáért áll ki.

„Ma a Jobbikot, tegnap a Klubrádiót, holnap majd azt a Radikális Európai Mozgalmat, amit alapítottam...” - fogalmazott az mszp-s európai parlamenti képviselő.

Ujhelyi István a Reggeli gyorsban arról is beszélt, hogy ha az ellenzék a lehetőséget fogja látni a Jobbik versenyből való esetleges kiszorulásában, akkor nem tanult a történelemből és a hasonló autokrata rendszerek működési logikájából, ugyanis „nem akar tortát sütni Orbán Viktor senki másnak, csak a saját oligarcha körének és a saját családjának”.

(atv.hu/Klubrádió)