Három szocialista is megszavazta, hogy Czeglédy bűnös - 2017.11.14
Félrenyomtak az összegző módosítóról szóló szavazáson, közleményben magyarázkodtak utána.
A Czeglédy-ügy károsultjainak kártalanításáról nyújtott be határozati javaslatot a Fidesz, amelyet ma szavazott meg az Országgyűlés. Két szavazás is volt, az egyik a bizottsági összegző módosításé, illetve a határozat végszavazása. A bizottsági összegző módosítást - melyben a lényegi változás, hogy a károsult fiatal munkavállalók mellé a károsult nyugdíjasokat is bevették - megszavazta három MSZP-s képviselő: Kiss László, Molnár Zsolt és Tukacs István. A szocialisták döntő többsége a szavazásnál jelen volt, de nem nyomott gombot.

A Parlament most lényegében bíróság előtt elítélte Czeglédy Csabát, a szövegben ugyanis az szerepel, elkötelezettek a bűncselekményekből eredő károk enyhítése iránt, Czeglédy - az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője - tudatosan károsította meg a diákokat, illetve indokoltnak látják annak vizsgálatát is, hogy "a Human Operator Zrt. tevékenységének volt- e köze azon balliberális pártok finanszírozásához, amelyeknek Czeglédy Csaba a mai napig képviselője a szombathelyi közgyűlésben."

A szavazás után három szocialista - Kiss László, Molnár Zsolt és Tukacs István kiadott egy közleményt, hogy tévedésből nyomta meg az igen gombot, ezért elnézést kértek. Fodor Gábor liberális politikus is igent nyomott, de ő még nem küldött közleményt.

(hvg.hu)