A korábbinál is durvább lakásár-emelkedésre számít a magyar - 2017.11.08
Hallgassa meg
A lakossági várakozások szerint a használt és az új lakások ára is emelkedik a következő egy évben - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérésében. A cég ügyvezető igazgatója szerint továbbra is jó befektetések tartják az ingatlanvásárlást, így a közeljövőben az áremelkedés miatt feltehetően csökkenő kereslet sem nyomja majd le a lakásárakat.
A használt lakások áremelkedési ütemére vonatkozó várakozások Budapesten 4,3 százalékra nőttek a három hónappal ezelőtti 2,5 százalékról, de a divatos helyeken 6-8 százalékos további áremelkedés is elképzelhető a következő 12 hónapban. A felmérés szerint a keleti régióban 1 százalék alatti, a nyugati országrészben 2,5 százalékos emelkedést valószínűsítenek a válaszadók.

A GKI ügyvezető igazgatója szerint a jó helyen lévő lakások befektetési célpontként továbbra is komoly vonzerőt jelentenek, tehát a közeljövőben is stabil keresletre lehet számítani. Petz Raymund a Klubrádiónak hozzátette: az általuk megkérdezett ingatlanfejlesztők és forgalmazók egy éven belül nem számítanak trendváltozásra.

(Klubrádió)