Elképesztő pénzszórás folyik az európai labdarúgásban - 2017.09.06
Hallgassa meg
A spanyol labdarúgó-bajnokság képviselői az UEFA-hoz fordultak, mert nehezményezik rivális pontvadászatok csapatainak költéseit.
Elképesztő pénzszórás folyik az európai labdarúgásban, a klubok látszólag semmibe veszik az egyébként érvényben lévő szabályozást, az úgynevezett financial fair playt, ami pont arra lett volna hivatott, hogy az egyesületek ne költsenek többet, mint amennyi bevételük van. A visszásságok egyre többeknek szúrnak szemet és úgy tűnik, a különböző országok szövetségei most feljelentgetésekbe kezdenek egymás csapatai ellen – ezúttal a spanyolok fordultak az UEFA-hoz a Paris Saint-Germain és a Manchester City költései miatt. Az Európai Labdarúgó-szövetség azonban ezúttal az angolokat nem, csak a franciákat vizsgálja. A helyzetről Dénes Ferenc sportközgazdásszal beszélgettünk.

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa szerint habár a magyar labdarúgás nem hasonlítható az európai topversengésekhez, de az MLSZ az UEFA-hoz képest kifejezetten szigorúan ellenőrzi és tartatja be saját szabályait.

Dénes Ferenc úgy véli, a helyzetet az UEFA nem fogja tudni megoldani és az európai labdarúgás jelentős átalakuláson mehet át.

(Klubrádió)