Hintabaleset: Életveszélyes állapotban van az egyik sérült - 2017.09.03
Életveszélyes állapotban van a várpalotai hintabaleset egyik sérültje. A 18 éves fiú koponya- és agysérülést szenvedett, intenzív osztályon ápolják – közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója. Oláh Attila elmondta, hogy a fiút még szombat este megműtötték.
Várpalotán tegnap este, működés közben esett szét a nyolcszemélyes hidraulikus szerkezet. Négy embert vittek kórházba, egy gyermeket térdsérüléssel kezelnek Veszprémben, de állapota stabil. A másik két sérült ambuláns ellátás után elhagyhatta a kórházat. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
Közben megszólalt az ügyben a várpalotai polgármester, aki az önkormányzat nevében mihamarabbi gyógyulást kívánt a sérülteknek. Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP) polgármester a közleményében azt írta, hogy "az első vizsgálatok alapján a Thury-Vár Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényen felállított körhinta működtetője minden szükséges engedéllyel rendelkezett". Hozzátette, hogy az önkormányzat együttműködik a hintabaleset kivizsgálása során a hatóságokkal, a jövő héten pedig belső, részletes vizsgálat során áttekintik a rendezvénnyel kapcsolatos szerződéseket.
(MTI)