Hétvégén felfrissülés - 2017.08.11
Ma délelőtt sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon emellett növekedni kezd a gomolyfelhőzet. Ott helyenként nem kizárt egy-egy zápor, máshol csapadék nem várható. Délután a Dunántúlon egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, errefelé elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. Máshol csak kevés felhő lesz az égen, és nem várható számottevő csapadék. Többfelé megélénkül a délkeleti szél, időnként erős lökések is kísérhetik, délután a Kisalföldön északnyugatira fordul a légmozgás. Nyugaton 29, 32, máshol 33, 36 fokos csúcsértékeket mérhetünk.
Szombaton változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. Kezdetben szórványosan valószínű zápor, majd délután főként keleten várható további zápor, zivatar. Erős lesz az északnyugati szél. 22, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.
Vasárnap keleten erősen felhős lesz az ég, kezdetben errefelé elszórt esőre, záporra is készülni kell. Máshol a változóan felhős időben több-kevesebb napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék pedig nem várható. Az északnyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.
(időjárás.hu)