Ötszörös áron rendezi Magyarország a pénteken kezdődő vizes vb-t - 2017.07.11
Hallgassa meg
Ötszörös áron rendezi Magyarország a pénteken kezdődő vizes vb-t. Az esemény szervezőit eddig is sok kritika érte a több mint 130 milliárd forintra emelkedett költségek miatt, a Portfolio szerint mindez azért is érdekes, mert Mexikó azért lépett vissza a szervezéstől, mert már a 100 millió dolláros, tehát mintegy 27 milliárd forintos költségeket is sokallta.
A legnagyobb beruházás a Duna Aréna, aminek 41,6 milliárdos költségét nem sorolják a közvetlen kiadások közé. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elmondása szerint a szervezőbizottság mintegy 7-10 milliárd forintos közvetlen bevétellel kalkulált, ehhez jönnek még a közvetett bevételek, mint például a szurkolók költései, a felpörgő turizmus vagy a szállodákban eltöltött vendégéjszakák.Sőt az Index cikke szerint akár 30 milliárd forintnyi olyan "rejtett költség" is lehet, ami nem jelent meg a büdzsében, így a bruttó költség 170 milliárd felett járhat. Sőt, az Index  szerint akár 30 milliárd forintnyi olyan "rejtett költség" lehet, ami nem jelent meg a büdzsében, így a bruttó költség 170 milliárd felett járhat.

Jogos kérdés, hogy ebből mennyi jön vissza. Seszták Miklós elmondása szerint a szervezőbizottság mintegy 7-10 milliárd forintos közvetlen bevétellel kalkulált, ehhez jönnek még a közvetett bevételek, mint például a szurkolók költései, a felpörgő turizmus vagy a szállodákban eltöltött vendégéjszakák. Az Együtt felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy azonnal számoljanak el a vizes világbajnokság eltitkolt költségvetésével. Juhász Péter a Klubrádiónak azt mondta, feljelentést tesznek az ügyben.


portfolio.hu/Klubrádió