Az egészségügyi költségvetés is a korrupcióról szól - MSZP - 2017.05.19
Hallgassa meg
Az MSZP a 2018-as költségvetés egyészségügyi fejezetét is az igazságtalanság és a korrupció költségvetésének tartja, és mintegy 237 milliárd forintos átcsoportosítást javasol például a háziorvosok és a mentősök munkájának segítésére.
Szakács László, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, beismerő vallomásként is lehet tekinteni a jövő évi büdzsére, mert az megmutatja, mit tart fontosnak a kormány. Amire költ, azt fontosnak tartja - magyarázta.

Az ellenzéki politikus példaként hozta fel, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának fejezetében jövőre 3,4 milliárd forint lesz hat budapesti futballcsapat működési támogatására, míg a vakok és gyengénlátók támogatására 60 millió forint. Hozzátette: a Magyar Sport Háza 266 millió forintot, a Vöröskereszt 100 millió forintot kap; sportági fejlesztési koncepciók megvalósítására több mint 11 milliárd forintot, míg a rákbetegek országos szövetségének támogatására 20 millió forintot fordítanak.

Igazságtalan ez a költségvetés, mert sportra, focira, stadionokra százmilliók, tízmilliárdok mennek el - összegezte véleményét. 

(MTI/Klubrádió)