Kettősfront jön hétvégére csapadékkal - 2017.05.19
Pénteken még száraz idő társul a kora nyárias meleghez, ám a hétvégén érkező kettősfronttal ismét csapadékosabb időszak veszi kezdetét.
Péntek délelőtt nyugaton felhő is alig lesz az égen, és keleten is csupán helyenként fordulhatnak elő felhősebb tájak. Csapadék nem várható. Délután a középső és a keleti országrészben megnövekszik a felhőzet, míg a Dunántúlon folytatódik a szinte zavartalan a napsütés. Csapadékra sehol sem kell számítani. Északnyugaton megélénkül a délies szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. 21, 27 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton keleten időnként, máshol többször erősen gomolyfelhős lesz az ég, délelőtt süthet ki gyakrabban a nap. Keleten több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, máshol a kora esti órákig nem valószínű csapadék. Megerősödik az északnyugati szél. 19, 26 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap az ország keleti felén gyakran lesz erősen felhős az ég, míg a Dunántúlon a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható. Eleinte szórványosan, később több helyen valószínű eső, záporeső. Az északnyugati szél erős lesz. 18, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.
(időjárás.hu)