Már máskor is lőtt rendőrre a párizsi merénylő - 2017.04.21
Egy elítélt bűnöző, Karim Cheurfi követte el a párizsi támadást – közölte Francois Molins főügyész. Elmondta, hogy a merénylő a közelmúltban megfenyegette a rendőrséget, de nincs közvetlen kapcsolata az iszlamista radikalizmushoz.
A főügyész beszámolt arról, hogy a merénylő Kalasnyikovval lőtte fejbe kétszer a helyszínen meghalt rendőrt. Azt is elmondta, hogy miután semlegesítették, a közelében egy Iszlám Államot méltató papírt találtak, ami feltehetően kiesett a zsebéből futás közben.
Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, amely szokatlan gyorsasággal jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, csütörtökön késő este tudatta: "Abu Juszuf, az Iszlám Állam belga katonája" követte el a merényletet. Francia rendőrségi források csütörtök este arról beszéltek, hogy korábban már szélsőségesként azonosították a későbbi támadót, a nevét azonban ők sem közölték.
A párizsi ügyészségi hivatal tájékoztatása szerint a tettes három hozzátartozóját kihallgatásra őrizetbe vették. A hatóság közlése szerint "az ilyenkor szokásos eljárásról" van szó.
Minden elitegység riadókészültségben van annak az 50 ezer rendőrnek a támogatására, akit szolgálatba osztottak a vasárnapi választás napjára.
(MTI, Klubrádió)