Kiadták egy letelepedési kötvényeket forgalmazó cég adatait - 2017.04.20
Jelentős késéssel ugyan, de szerdán kiadta az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke egy letelepedési kötvényeket forgalmazó cég adatait, amelyek nyilvánossá tételére jogerős bírósági ítélet kötelezte a testületet.

A ciprusi bejegyzésű cég engedélyeztetésével kapcsolatos dokumentumokat egy nappal azután küldte meg a fideszes Bánki Erik, hogy büntetőfeljelentést tett a Magyar Nemzet a Legfőbb Ügyészségen közérdekű adatokkal való visszaélés vétségének gyanúja miatt.

A dokumentumokból ugyanakkor nem derült ki, hogy a ciprusi cég honnan értesült a letelepedésikötvény-programról. Az is kérdéses, hogy személyesen, postán, esetleg e-mailben jelentkezett-e a Bodó János tulajdonában álló ciprusi vállalat a kötvényprogramra. Bodó János a tulajdonosa a dohány-nagykereskedelemmel foglalkozó Trafikbrand Zrt. nevű cégnek, illetve galériát is üzemeltet Budapesten, az V. kerületi Falk Miksa utcában.

A program kapcsán az adófizetők 700 millió forintot fizettek ki az offshore-hátterű közvetítőcégeknek. Ezek a társaságok ugyanakkor 115-130 milliárd forintos bevételre tettek szert, amelyből 42 milliárd forint közpénz.

(mno.hu)