Hiába az olajár-csökkenés, a benziné még sokat ingadozhat - 2018.05.28
Hallgassa meg
Hathetes mélypontra gyengült az olaj árfolyama, miután a piac egyre inkább a nagy olajországok kitermelésének bővülését várja. Mind biztosabbnak tűnik, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete a korábbi tervekkel ellentétben már júniusban az olajtermelés növeléséről határoz – írja a Portfolio.hu. A Klubrádiónak nyilatkozó szakértő szerint a kereslet továbbra is nagy, ami az jelenti, hogy a benzinárban csak átmeneti csökkenés várható.
A 80 dollár körüli, az elemzői prognózisokat is meghaladó árszint, ahová az olaj elmúlt hetekben felkapaszkodott, már olyan szintet képvisel, amely képes negatívan befolyásolni a keresletet is. Másrészt az egyesült államokbeli palaolaj-iparág számára olyan jelzést ad, amelynek nyomán jelentősen fokozhatják kitermelésüket, márpedig ez, illetve az ennek nyomán túllendülő kínálat volt az egyik fő ok az olaj 2015-ös árzuhanásának egyik fő oka.

Csak ideiglenes üzemanyagár-csökkenést vár az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzője. Pletscher Tamás a Klubrádiónak elmondta, a kereslet továbbra is nagyon nagy, ezért nem gondolja, hogy egy tendencia kezdete lenne, hogy hathetes mélypontra gyengült ma az olaj árfolyama. A szakértő szerint egy 5-10 forintos átmeneti csökkenést követően a nyáron ismét emelkedni fognak az üzemanyagárak.

(Porftolio.hu/Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bubnó Márk
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »