A piacot nem nagyon lepte meg a választási eredmény - 2018.04.09
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Egy rövid időszakban erősödött a forint, de már nagyjából a pénteki szinten van az árfolyam, a piac alapvetően azt várta, hogy a Fidesz fölényesen nyeri a választást - mondta a Klubrádiónak a K&H Bank vezető elemzője. Német Dávid szerint a költségvetés stabilitása, illetve a jegybank politikája kedvező a kötvényvásárlóknak, akik valószínűleg továbbra sem fognak amiatt aggódni, hogy nem kapják vissza a pénzüket. Az elemző hozzátette, hosszútávon hatással lehet a piacra, hogy a kormány milyen gazdasági elképzelésekről kommunikál majd és mihez kezd a kétharmados felhatalmazással.
Az értékpapír kereskedésre máris hatást gyakorolt a választás eredménye, ma ugyanis jelentős emelkedéssel indultak a Budapesti Értéktőzsdén a felcsúti polgármester cégeinek papírjai. A Fidesz többségének hírére 9 és 14%-os emelkedést produkált a Konzum és az Opus a kereskedés első óráiban, de az Appenin és a CIG Pannónia részvényei is 10%-ot emelkedtek. 

A befektetők szeretik a kormányközeli cégeket, vagyis egyértelműen a választási eredmények alakulásához köthető ezeknek a papíroknak az emelkedése – mondta a Klubrádiónak a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, Dióslaki Gábor.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Pályi Márk
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »