Akár 15 százalékkal is emelkedhetnek a taxitarifák áprilistól - 2018.02.02
Hallgassa meg
Áprilistól drágulhat a taxizás, 10-15 százalékos tarifaemelés várható. A liberálisok felszólítják Tarlós Istvánt, ha fővárosiak érdekét akarja képviselni, akkor ne hagyja, hogy tovább emelkedjenek az árak, és haladéktalanul vonja vissza a tarifarendeletet. Szerintük ha áprilisban végrehajtják a 15 százalékos emelést, az azt jelenti, hogy az elmúlt 5 évben közel 75 százalékos volt a drágulás, vagyis háromnegyedével nőtt a budapesti taxizás ára.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az állami rádióban azt nyilatkozta, hogy amíg 2013 előtt 16,5 év volt egy fővárosi taxi átlagéletkora, addig ez ma már a rendeleteknek és a szigorításoknak köszönhetően 5,5 év. Jelentős költséget jelent a fiatal autók szakszervizelése, illetve a biztosítási díjak is 150-250 százalékkal emelkedtek a taxik tekintetében, ami számukra érthetetlen.

 „Ezeket a díjakat kénytelenek vagyunk mint vállalkozók valamilyen módon a fogyasztókra hárítani” – mondta az Országos Taxis Szövetség elnöke.

A Liberálisok szerint Tarlós István a taxisok, a taxisok pedig Tarlós foglyai lettek. A taxisok és a főpolgármester a tárgyalásokon egymást zsarolja, ennek következményeit pedig a budapestiek és a Budapestre látogatók érzik meg igazán. Az ellenzéki párt közleményében azt írta, hogy mára világossá vált, hogy a fővárosi taxisrendelet szigorítása nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A BKK tavalyi ellenőrzése során ráadásul az derült ki, hogy budapesti taxisok több mint 70 százaléka szabálytalanul dolgozik. A tavaly augusztusi adatok alapján 3300 ellenőrzésből 2200 esetben találtak szabálytalanságot. A legfrissebb jelentés szerint a helyzet januárban sem változott. Több mint száz viteldíjjal kapcsolatos visszaélést tárt fel a BKK – hangsúlyozták a közleményükben.

A taxisok által kért emelés nem rettenti majd el az utasokat, azoknak pedig, akik a BKV-t sem tudják megfizetni, más kompenzációt kell kitalálni – így látja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési osztályának vezetője. Dudás Zoltán az Esti gyorsban azt mondta, a tarifaemelés új szereplők belépését ösztönözheti, a BKK-bak pedig megfelelő kapacitásokat biztosítani az ellenőrzések szigorításához.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bolgár György
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »