Megugrik az államadósság a választások után - 2017.10.24
Hallgassa meg
A G7.hu információja szerint a kormány már kapitulált az Eurostattal szembeni elszámolási vitában, így az Eximbankot, a jegybanki alapítványokat és a garanciaalapokat is állami intézménynek kell majd számítani. A szakportál úgy tudja, az Orbán-kormány elérte, hogy csak a választások után kelljen átírni a számokat.
Emlékeztetnek, hogy az Eximbank komoly adósságot halmozott fel az utóbbi időben, így számításaik alapján a 2016-os 74,1 százalékos GDP-arányos államadósság 2 százalékkal ugrana meg, valamint az MNB-alapítványok átminősítése is tovább rontaná az adatot.

A Költségvetési Felelősség intézet ügyvezetője szerint ha az Eximbank újra a kormányzati szektor részének számít majd, Magyarország meg fogja sérteni az EU által előírt adósságszabályt, mert az adósságunk nem csökken majd az elvárt mértékben.

Romhányi Balázs hozzátette, az elemzők, a hitelintézetek, és egy-egy befektető számára fontos lehet az államadósság mértéke, de a szabály megsértése az uniós források folyósítása szempontjából nem jelent kockázatot.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Kovács M. Veronika
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »