Félnek az eladósodástól a panelházak lakói - 2017.07.28
Hallgassa meg
Hallgassa meg
Egyre több az olyan panelház Magyarországon, amelyet fel kellene újítani. Az évtizedek során a külső homlokzat, a víz- és hőszigetelő rendszerek, valamint a belső szerkezeti elemek is jellemzően annyira elöregedtek, elhasználódtak, hogy többségük sürgős felújításra szorul. A felújítás azonban költséges így nem minden lakó tudná kifizetni az társasházak által felvett hitel törlesztőrészletét, arról nem beszélve, hogy így akár 20 évre is eladósodhatnak.
A felújításhoz nem szükséges a társasházi közgyűlés többsége, aki pedig kisebbségben marad, az bíróságon támadhatja meg a döntést - mondja a Klubrádió által megkérdezett ügyvéd. Magyar György azt mondta, a felújítási költségeket nem vállaló lakó nem sok mindent tehet, mert az erről szóló törvény szerint mindenki köteles a fenntartáshoz hozzájárulni. 
 
A felújítás miatt tett panaszok száma 1% alatt van ha az összes felújítást nézzük - mondta el a Klubrádiónak a Magyar Társasházkezelők Országos Szövetségének elnöke. Kaplonyi György úgy véli, finanszírozási költségek miatt is kerülhet többe egy - egy berendezés beszerelése, mert azt az adott helyre kell optimalizálni.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Megyeri Szabolcs
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »