Az utolsó részlet brutális méretűre nőhet-Lovas Judit - 2017.04.08
Hallgassa meg
Ebben a hónapban lejár a 2012-ben öt éves kifutási idővel bevezetett árfolyamgát.
A kérdés az, hogy így az ebbe a konstrukcióba menekülő devizahitelesek törlesztői megnőhetnek - e, és sok adósnak a futamidejét is hosszabbítani kell e majd?


Az azenpénzem.hu felelős szerkesztője szerint a probléma valós, de nem egyik napról a másikra fog jelentkezni, hiszen az árfolyamgát rendszerébe is folyamatosan léptek be a hitelesek öt éve.

Lovas Judit arra hívta fel a figyelmet, hogy járhatnak úgy egyesek, hogy az utolsó részletük brutális méretűre nő, ezért mindenki gondolja át a saját lehetőségeit. A Klubrádió, Hetes Stúdió című műsorában elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt a devizahitelesek megmentőjét tisztelhettük az árfolyamgátban. Az árfolyamgát még nem telt le, fokozatosan fog letelni - tudtuk meg. Nagyjából 170 ezren léptek be ebbe a konstrukcióba és a legtöbben 2013 – ban  - mondta.

Ha lejár az öt éves védelmi időszak, akkor az a felhalmozott tartozás, amit nem fizetett meg az ügyfél az eredeti árfolyamon, és ezáltal felhalmozódott, úgy kéne ledolgoznia, hogy a törvény szerint legfeljebb 15 százalékkal emelkedhet a törlesztője. Amennyiben így sem futna ki a futamidő végére a tartozása, akkor a futamidőn lehet hosszabbítani, de fontos kihangsúlyozni, hogy 15 százaléknál többet a bank, nem terhelhet rá az adósra.


(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bálint Judit
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »