Minden kormánynak megvan a maga sara – Mellár Tamás - 2017.01.19
Hallgassa meg
A Fidesz kormány a 2010-es hatalomátvétel óta nem alakított ki új típusú gazdasági szerkezetet, nem indította el a gazdaságot egy produktív, fenntartható pályán, hanem folytatta a vagyon felélését, csak másképp, mint a korábbi kormányok – ezt mondta a Klubrádió reggeli műsorában az MTA közgazdásza.
Mellár Tamás szerint a magyar gazdaságnak sajnálatos módon meghatározó jellemzője, hogy 1 százaléknyi növekedéshez 2,5 százalékos forrásbevonásra van szükség. Ezt a korábbi MSZP-SZDSZ kormány adósságból fedezte, 2010 óta pedig annyi változott, hogy az Orbán-kormánynak lehetősége adódott a magánnyugdíjpénztári vagyon 10 százalékát, és 25-30 százaléknyi uniós forrást is bevonni.

A közgazdász professzor azt mondta, a magyar gazdaságban semmilyen lényegi változás nem történt az utóbbi években, hiszen az EU-s pénzeket nem szerkezeti és technikai modernizációra költötte az ország. Ez támasztja alá, hogy a pozitív kormányzati kommunikációval ellentétben a magánberuházások 10 százalékkal csökkentek tavaly.

Mellár Tamás szerint a válságos helyzetből való kilábalás első lépése a szembesülés, és a problémák felvállalása kellene, hogy legyen. Emellett át kellene alakítani a termelés szerkezetét, magas hozzáadott értéktartalmú termékeket és szektorokat kellene előtérbe hozni, és ezeket megfelelő forrással és oktatással meg kellene erősíteni.

Hallgassák meg a teljes beszélgetést!

(Klubrádió) 
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Marton Éva
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »