Hatmilliárdért kínálják a a befuccsolt Eurovegas kaszinótelkeit - 2017.01.02
Hatmilliárd forintért próbálják eladni az annak idején Eurovegas néven indult, azóta persze csúnyán befuccsolt gigakaszinónak szánt telkeket a magyar-osztrák határ közelében - írja a Világgazdaság.
Összesen több mint 300 hektárnyi bezenyei, illetve hegyeshalmi ingatlanról van szó, ezek eladásáról a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hirdetett pályázatot. A kérdéses területen valaha Hans Asamer, a kavicskirályként is emlegetett osztrák üzletember tervezte a Las Vegas-i mintára elképzelt, gigaméretű kaszinóvárost.

Ahogy minden hihetetlennek tűnő magyarországi álomberuházásból, úgy természetesen végül ebből sem lett semmi. A közel két évtizedig húzódó nagyberuházás Közép-Európa legnagyobb turisztikai projektjének indult, de végül meghiúsult. Az évi 100 millió eurós forgalom és hárommillió látogató helyett 2014 végén megszűnt az Eurovegas kaszinó koncessziós szerződése, a két céget idén júliusban fizetésképtelenné nyilvánította a bíróság, majd a kormány stratégiailag kiemelt gazdálkodó szervezetté minősítette őket.

Ezután került a cég vagyona állami felszámolóhoz, és most bárki viheti, már akinek megér 6 milliárdot a két, amúgy könyv szerinti értéken ennél jóval olcsóbb iparterület. A Világgazdaság szerint az sincs kizárva, hogy az ingatlanok kaszinó helyett végül szélerőműparkként hasznosulnak, ennek lehetősége egy korábbi kormányrendeletben bukkant fel.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Borgula András
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Egész életemben rettegtem a repüléstől »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »