Váradi Júlia
Műsorvezető

A Bölcsészkar elvégzése után azonnal rádiós lettem, s ezt azóta sem bírom abbahagyni, mégha egy rövid időre abba is hagyatták velem…

 

border=0
border=0 border=0
A Magyar Rádió munkatársaként évtizedeken keresztül azt igyekeztem kideríteni, mit gondolnak az emberek a körülöttünk zajló dolgokról, elsősorban pedig a filmekről, a színházról, a képzőmûvészetről, irodalomról, táncról, zenéről, és persze azokról, akik a legkülönbözőbb mûvészeti ágakban izgalmas alkotásokat hoznak létre. A Táskarádió, a Diáktarisznya, a Segíthetünk?, az Ötödik sebesség címû mûsorok szerkesztője, mûsorvezetője voltam, aztán a Láttuk-Hallottuk, majd a Gondolat-jel és a 168 Óra munkatársa lettem. A kilencvenes években egy időre “átkirándultam” a Magyar Televízióba is, ugyanilyen célból, a Múzsa címû kulturális híradó főszerkesztőjeként, de aztán visszatértem a számomra legvonzóbbhoz, a rádiózáshoz. 2007-ben a Péntek Kávéház címû porté-interjú sorozat szerkesztő-mûsorvezetőjeként búcsúztam el a Magyar Rádiótól, amely mellett jónéhány egyéb érdekes területre is el-elnézegettem. Ezek máig is részei az életemnek, ilyen a tanítás, az írás, a kommunikációs kapcsolatok megteremtése különböző mûvészeti események számára, stb..
Alapelemem, hogy kielégíthetetlenül kíváncsi vagyok, ezért akárhol járok a világban (eddig már számtalan helyen, tengeren innen és túl), kérdezem az embereket és igyekszem közzétenni a legérdekesebb válaszokat.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
Időpont:
vasárnap 07:00
péntek 20:00
A Café Péntek kívül-belül, elöl-hátul kultúra. A péntek esti kávézás, teázás, ellazulás közben hallanak művészetről, irodalomról, filmről, színházról, táncról, zenéről és gondolkodó emberekről.

A szerkesztő-műsorvezető szándékai szerint azokról az aktuális kulturális eseményekről ad számot, amelyek akár pozitív, akár negatív irányban meghatározzák mindennapjainkat. Ezekről beszélget, vitázik az alkotókkal, a szakemberekkel és a közönséggel. »

Időpont:
vasárnap 12:00
szerda 20:00
A Dobszerda sugárzási ideje mikor is lehetne máskor, mint szerdánként este 8 és 9 között.

A téma minden alkalommal egy olyan ember alapos bemutatása, portréja, aki épp azon a héten valamiért fontos, érdekes szereplője kulturális életünknek. A műsor igyekszik feltárni és bemutatni, milyen háttérből indult és hogyan alakult egy-egy művész, szerző, alkotó élete, munkássága. Hogyan jött létre az éppen aktuális teljesítménye, alkotása, szerzeménye, és persze az azt megelőzők. Ezen túl arról is megkérdezzük, hogy érzi magát a mostani „bőrében”. »

FÓRUM: A műsorokon kívül / Szembesítés
Murcipán | 2014-11-06 15:46 | Válasz erre
Kedves Júlia! Hallgattam Ungvári Rudolffal folytatott csütörtöki beszélgetését a fasisztoid rendszerek jellemzőiről. Néhány kérdésere pontosabb és érthetőbb választ ad Ken Wilber Integrálszemlélet modellje, amely a személyiség és a társadalmak tudatossági szintjeinek fejlődéséről, a szintek jellemzőiről, világnézetéről, értékrendjéről, én-érzetéről szól, illetve ezek sorrendiségéről és átjárhatóságáról. Tökéletesen látható belőle, miért van átjárhatatlan szakadék társadalmunk, politikusaink, véleményalkotó személyiségeink két tábora között.
Szívesen beszélgetnék Önnel erről, mert a modell ismerete sokkal érthetőbbé tesz mindent, ami hazánkban és a világban történik... amit sokszor körbejárnak, érintenek az interjúkban, de senki világosan nem fogalmaz meg.
A célom nem feltétlenül műsorba kerülni, csak azt szeretném, ha önök még jobban értenék a riportalanyaik és "tisztelt" politikusaink megnyilvánulásait. Nem fogja megbánni, ha időt talál rá, hogy bemutathassam Önnek.

Tisztelettel, Kovács Zoltán 20 973 5692 hermess40@gmail.com
Válasz tévedhatek üzenetére | Privát levél
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Báder Tamás
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »