Bekerült az olimpiai sportágak közé a kick-box - 2018.11.30
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöksége úgy döntött, hogy hivatalosan is elismeri a Kick-box Világszövetséget, ezzel gyakorlatilag felvették a kick-boxot az olimpiai – bár az ötkarikás játékokon egyelőre nem szereplő – sportágak közé. Mintha hirtelen bekerültünk volna egy elitklub tagjai közé – így reagált a hírre Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.
A döntésről a NOB elnöke levélben értesítette Francesca Falsonit, a Kick-box Világszövetség (WAKO) ideiglenes elnökét. Francesca Falsoni mérföldkőnek nevezte a döntést. Emlékeztetett arra, hogy a 129 tagországgal rendelkező WAKO még 2016-ban kezdeményezte, hogy ismerjék el a kick-boxot olimpiai sportágként. 

„Ez a döntés az egész világon hatalmas presztízst jelent a kick-boxnak, és rendkívül sok területre kihat majd. Nincs ez másképpen Magyarországon sem, csakhogy egy példát említsek: eddig a diákolimpiákon és egyéb versenyeken elért eredményeink nem számíthattak be a középiskolai és egyetemi felvételik pontszámába. Ez az elismerésnek köszönhetően megváltozhat majd, így a fiatal sportolóinknak többet tudunk majd nyújtani. Emellett persze fontos kihangsúlyozni azt is, hogy a sportágban kifejezetten jól állunk a sportdiplomácia területén, világszinten pedig az egyik legeredményesebb nemzet vagyunk” – mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.
 
A tavalyi kick-box világbajnokságnak Budapest adott otthont, ahol a magyar válogatott második helyen végzett az éremtáblázaton. Szintén másodikak lettek a magyar fiatalok az idei korosztályos vb-n, jövőre pedig hazánk rendezheti az utánpótláskorúak Európa-bajnokságát.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Marton Éva
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »