Derby of love- így is lehet futballozni - 2017.09.29
Hallgassa meg
A poptarisznya all stars „Jelszó: Love című számat halljak, mert az nagyon nagy ritkaság ha két ugyanabban a varosban lakó szurkolótábor szereti egymást. Különösen két ultracsoport. Magyarországon nincs is ilyen, de ha korlátozunk szinte sehol máshol. Becsben van, a Vienna és Wiener Sportklub, az ő derbijüket hívjak Derby of Love-nak. Igaz hogy már csak a 3. osztályban t alakoznak, de azért erre a meccsre is kimennek vagy 8000-en, amivel Magyrországon a forduló legnagyobb nézőszámát produkálnák kapásból.
Szóval azért hívjak az ő tálakózójukat Derby of Love-nak, mert a két szurkolótábor nem csupán kedveli hanem egyesen szereti egymást. Két tradicionális klubról van szó, a Vienna Ausztria legrégebbi egyesülete,1894-ben alapítottak, a Döbling Rothschild ház kertészei és publikumszinten mindig megmarat polgári gyökereinél, csak az elmúlt 30 évben lett a punkok és egyéb baloldali szubkultúrák kedvence. A Wiener Sprotklub egészen más utat járt be, a huszadik század elején még árja paragrafus volt a klub alapszabályzatában. Hernals, Bécs 17. kerülete pedig a náci párt egyik legfőbb szavazóbázisa volt, a szurkolótábor mégis fokozatosan alakult és mára ugyancsak a punkok és baloldali szervezetek kedvenc klubja.  Ami még különleges a két klubnál hogy mindketten kiállnak a homoszexuális emberek mellett. További részletek M. Dénes Tamás sporthíreiben.
(Klubrádió/M. Dénes Tamás)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Sugár Ágnes
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »