Játszott a páratlan páros - 2017.09.26
Hallgassa meg
Vannak dolgok, amelyek nemigen megismételhetőek. Ilyen volt a hétvégi Federer Nadal páros fellépése a Rod Laver Kupán Prágában.
A két ősi rivális még sosem játszott egymás oldalán, gondoljanak csak bele, az álompáros, akik miatt, szinte pillanatok alatt kelt el a 17.000 jegy Prágában, összesen 35 egyéni tenisz Grand Slam tornát nyert meg. Federer 19-et Rafa Nadal 16-ot, és mégis komolyan vették a Prágában újdonságként bevezetett Rod Laver kupát. A Federer, Nadal kettős 6:4, 1:6, 10-5-re verte a Querrey, Sock amerikai duót. Utána Roger Federer így nyilatkozott: "Nagyon nagy móka volt, már a felkészülés Rafával, megbeszélni a taktikát, ki melyik oldalon játszik, együtt megélni az érzelmeket, ilyen még nem volt, örülök, hogy megnyertük az egyetlen közös meccsünket eddig szóval most boldog vagyok!" Rafael Nadal igy nyilatkozott. "Túl sok energiával játszottunk, mindent bedobtunk", jelezve, hogy egyszer majdnem fejbe csapták egymást, amikor együtt indultak el egy magas labdát lecsapni. A most bemutatkozó Laver Cup sajátossága, hogy egy olyan csapatverseny, amely alapvetően a golfban már sikeresen működő Ryder Cup formuláját ülteti át kisebb változtatásokkal a teniszbe. Itt is Európa és a világ többi része két hatfős csapattal küzd meg egymással három nap alatt, két nyert szettig mennek a meccsek, és a Davis-kupához hasonlóan a csapattagok szinte végig ott buzdítják egymást a pálya széléről. A Team Europe csapat edzője Björn Borg, a világcsapaté John McEnroe. A Laver kupát az ausztrál Rod Laverről nevezték el, aki 1962- ben mind a négy nagy grand slam tornát megnyerte, majd néhány évvel később ugyanezt még egyszer megcsinálta. A  Laver Cup bevezetése Roger Federer ötlete volt, és a torna előtt sokan kritizálták a versenyt,  sima reklámeseménynek titulálva azt, hiszen a tornának olyan szponzorai voltak mint a Mercedes vagy a Rolex. Ennek ellenére a vártnál nagyobb izgalmakat hozott a torna, és nem csak azért, mert élmény volt nézni Federert és Nadalt párosban együtt, mert szinte folyamatosan  mosolyogtak, állandóan tréfálkoztak,  hanem mert a három napos torna úgy lett kitalálva, hogy az utolsó napi győzelmek többet érjenek, mint az azt megelőzőek. És így a pontozási rendszernek hála a 9–3-as európai vezetés ellenére izgalmas lett a vasárnapi játéknap is a prágai Laver-Kupán, egy győzelem ugyanis három pontot ért, igy az utolsó meccsre maradt a döntés, Roger Federernek győznie kellett Kyrgios ellen, vagy következhetett volna a ráadás páros párharc a végső sikerért.

(Klubrádió/M.Dénes Tamás)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Csík Juci
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »