Tucatnyi magyar érem várható a budapesti szkander vébén - 2017.08.28
Hetven magyar versenyző részvételével rendezik Budapesten az idei szkander világbajnokságot, ahol hatvan ország közel ezerötszáz versenyzője áll asztalhoz. A Magyar Szkander Szövetség elnöke szerint számos éremesélyes versenyzővel vágunk neki a vb-nek, köztük az Európa-bajnoki címvédő Ivánfi Brigittával és a szövetségi kapitányi teendőket is ellátó Somogyi Dáviddal – tájékoztatott a Nemzeti Versenysport Szövetség.
A szeptember 5. és 10. között rendezendő budapesti világversenyen nyolc asztalon folynak majd a küzdelmek. A junioroktól a felnőtteken és a szeniorokon keresztül a paraszkanderesekig számos kategóriában mérkőznek meg a sportolók, akik bal és jobb kézzel is összemérik az erejüket.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke szerint az éremesélyesek között van a felnőtteknél Ivánfi Brigitta, a férfiaknál pedig a 85 kg-os létére az időnként a 140 kilósokat is legyőző Kovács Péter, de jó helyezést érhet el a szövetségi kapitányi teendőket is ellátó Somogyi Dávid és Barzsó Alex is. Az elnök szerint képes lehet még az éremszerzésre a még juniorkorú Barzsó Henrietta, Verboczki Luca, Kulcs Dzsenifer, Németh Levente és Halász Edmund is.

A sportvezető úgy látja, jók az esélyeink a parasportolóknál is, ami azért különösen fontos, mert a 2020-as tokiói paralimpián valószínűleg ott lesz a szkander is. „A mozgássérült Farkas István a junioroknál Eb-címvédőként indul, azt szeretnénk, ha most a világbajnokságon is nyerni tudna, de Simon Dániel is a favoritok közé tartozik kategóriájában. A hallássérült Fenyvesi József is dobogós helyre esélyes, akárcsak Rojkó Zoltán, a látássérült Budai Miklós pedig címvédőként bármire képes lehet.”

Magyarország 1999-ben és 2006-ban rendezett már szkander Európa-bajnokságot, ez lesz az első világbajnokság hazánkban.

(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Borgula András
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »