Különleges ajándék Mercz Tamásnak - 2017.07.18
Különleges ajándékot kapott 43. születésnapjára a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Mercz Tamást magabiztos, 10 gólos győzelemmel örvendeztették meg a fiúk első vizes vbs-s csoportmeccsükön. Varga Dénes csapatkapitány együttese hétfő este a közepesen erős ellenfélnek számító Ausztráliával mérkőzött a Margit-szigeti Hajós Alfréd Uszodában.
Az első gólt a tavalyi riói olimpia óta jelentősen átalakult ausztrál csapat szerezte, a mieink több kimaradt lehetőséget követően szűk két perccel az első szünet előtt tudtak egyenlíteni, Vámos Márton távoli bombagóljával.

A második negyedben aztán beindult a magyar gólgyártás. Előbb a csapatkapitány, Varga Dénes, majd a szintén olimpiai és világbajnok Honyánszky Norbert talált a hálóba. Értékes gólokat szerzett a világbajnokságon utoljára 7 éve szereplő Török Béla is. Az egyre növő hazai előnyhöz nagyban hozzájárultak Nagy Viktor remek védései is. A magyar hálóőr 16 kapura lövésből 13 blokkolt. A végeredmény: Magyarország-Ausztrália 13-3. 

A mieink csoportjában a nagy ellenfélnek tartott olaszok magabiztosan győztek a franciák ellen. A riói olimpián bronzérmet szerző csapat jól kezdett ugyan, a második negyedben azonban alaposan elaludtak, így a félidőben már csak 8–6-ra vezetett a franciák ellen. A nagyszünet után már összekapták magukat az olaszok, akik végül 18-9 re diadalmaskodtak.

Medencébe ugrott hétfőn női műugró párosunk is. A Fazekas-Gondos Flóra, Kormos Villő duó a női műugrás 3 méteres szinkron számában volt érdekelt. Az öt ugrásos selejtezőben végül a 17. helyen végzetek a mieink, így nem jutottak a döntőbe. 

„Sajnálom, hogy rontottam, edzésen jól ment ez az ugrás – értékelt az M4 Sportnak Kormos Villő, aki hozzátette: nagy élmény volt idehaza versenyezni. A számot a kínai Chang-Shi páros nyerte. Az ezüstérmet a kanadai, a bronzot pedig orosz páros kapta. 

(A magyar Kormos Villőt ma mér egyéniben láthatjuk a budapesti vizes vébén. A 28 éves EB-bronzérmes sportoló a 10 méteres toronyugrás selejtezőben szerepel.)

Női toronyugró párosunkhoz hasonlóan a 17. lett a szinkronúszó Kiss Szofi is. A 22 éves magyar versenyző a Most múlik pontosan Csík zenekar által feldolgozott változatára mutatta be kűrjét az egyéni szabadgyakorlat selejtezőben. Szofi az nehéz technikai elemekkel megspékel hosszúprogram után optimistán nyilatkozott.
"Azt gondolom, ez volt életem kűrje. Nagyon szeretem ezt a számot, ráadásul mindenképpen valami olyat akartunk választani, amit minden magyar szeret. Reménykedem benne, hogy minden nap még egy picit jobban tudunk teljesíteni" – fogalmazott Kiss Szofi, aki ma Schwarz Anettel együtt szerepel szinkronúszó párosok szabadprogramjának selejtezőjében.

Ebben a sportágban született egyébként a hétfői versenynap legemlékezetesebb aranyérme, hála az olasz vegyes páros különleges, a Földközi-tengeren átkelő menekültek életéből merítkező produkciójának. A Lampedúzai sikoly névre keresztelt koreográfiát tökéletes technikai kivitelezéssel, ugyanakkor nagyon művészien adta elő a Manila Flamini és Giorgio Minisini alkotta duó. Az olasz vegyes páros ezzel a nagy esélyesnek tartott oroszokat és amerikaiakat legyőzve felállhatott a dobogó legfelső fokára.
És hogy mi várható még a magyarok számára a vizes vébé keddi versenynapján?
Ismét vízbe szállnak női vízilabdázóink, akik a vasárnap csúnya vereséget elszenvedő franciákkal mérkőznek majd a második csapatmeccsükön.

A házigazda magyarok ellen a tisztes helytállás lehet a reális céljuk, hiszen a magyar lányok magabiztosan, habár nem teljesen lenyűgöző védekezéssel ütötték ki a Japán válogatottat. A magyarok nem vehetik félvállról a találkozót, de fél szemmel már tekinthetnek előre a hollandok elleni derbire, ami a csoportgyőzelemről dönt majd. 

És ismét szerephez jut majd Balatonfüred, ahol férfi a nyílt vízi úszók 10 kilométeres számában a junior világ és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf és Székelyi Dániel versenyez majd.
(Klubrádió/Hajdu Zsófia)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Lay Viktória
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »