Olimpiai szereplésre tör a magyar búvársport - 2017.02.10
Soha nem látott közelségbe került az olimpiai szereplés a magyar búvársport számára. Mivel a 2024-es budapesti pályázat sikere esetén a Magyar Olimpiai Bizottság is ajánlhat sportágakat az ötkarikás játékok műsorára, a Magyar Búvár Szakszövetség azon dolgozik, hogy az uszonyosúszás legyen az egyik jelölt.
Az úszáshoz hasonlóan a medencében zajló uszonyosúszás Magyarország egyik legkedveltebb és legsikeresebb nem olimpiai sportága, amely valójában már 1986 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportág, így ettől az időponttól kezdődően hivatalosan is bekerülhetne az olimpiák programjába – mindeddig azonban ez nem történt meg.

A Magyar Búvár Szakszövetség ezért tavaly év közepén kampányt indított – párhuzamosan a Búvár Világszövetség évtizedek óta tartó lobbi tevékenységével –, hogy a sikeres világ- és Európa-bajnoki, illetve Világjátékok szereplések után végre az ötkarikás játékokon is bizonyíthassanak a magyar uszonyosúszók.

A MOB-bal együtt szeretnénk elérni, hogy az uszonyosúszás szerepelhessen a 2024-es olimpián – jelentette ki Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke. Magyarország számára ez azért lenne fontos, mert több világbajnokunk és világcsúcstartónk is van. Tehát ha a sportágunk bekerülne az olimpia műsorába, akkor a magyar csapat velünk vélhetően még jobban teljesítene. És hát nekünk, mint búvársportnak, roppant nagy megtiszteltetés lenne a szereplés - mondta.

Hogy valóban a világelitbe tartoznak a magyarok, az megmutatkozhat a február végén Egerben sorra kerülő uszonyosúszó Világkupán is, amikor is több mint húsz ország 400 versenyzőjét fogadja majd a hevesi megyeszékhely.
(Klubrádió)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bódy Gergő
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »