Megnyitották a Műegyetem rakpartot! - 12.05.szerda
Megnyitották a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért térnél. Mindkét irányban lehet közlekedni a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, de irányonként csak egy sávon, és sebesség-, valamint súlykorlátozás van érvényben.
A Műegyetem rakpart megnyitásával egyidőben megváltozott a forgalmirend a Bertalan Lajos utcánál. A Petőfi híd irányából nem lehet közvetlenül balra kanyarodni a Bertalan Lajos utcába.

Az I. kerületben az Attila úton a Mikó utca és a Vérmező út között több helyen a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében járdaszigeteket alakítottak ki. Ezzel együtt megváltozott a forgalmi rend is, az Erzsébet híd felé vezető oldalon is csak egy sáv járható ezen a szakaszon.

Az V. kerületben a Bécsi utcában a Szervita tér után egy szakaszon sávelhúzással két sáv járható. A szakaszon tilos parkolni - ennek ellenére sok autós ezt nem veszi figyelembe!

A 4-es metróhoz kapcsolódó munkálatok miatt megváltozott a forgalmi rend a Baross téren! A Bethlen Gábor utca és a Rottenbiller utca közötti befelé vezető oldalt lezárták, így a Thököly út felől érkezőket a Kerepesi út felöli oldalra terelik. Így érhetik el a Rákóczi utat, vagy a Fiumei utat. A Fiumei út felől érkezők a Rákóczi útra csak kerülővel, vagy a Keleti pályaudvarnál lévő parkolón, vagy a Népszínház utca - Köztársaság tér - Luther utca útvonalon tudnak kijutni. A BKV buszok megállóit áthelyezték.

Megnyitották a VIII. kerületben a Bródy Sándor utcát a Puskin utca és a Múzeum körút között, ezzel egy időben meg is változott a forgalmi rend – a Kiskörút felé egyirányúsították a Puskin utcától a Bródy Sándor utcát.

A 4-es metróval kapcsolatos építkezés miatt a XI. kerületben a Bocskai úton a Fehérvári útnál mindkét irányban lezárták a belső sávot.

A XI. kerületben a Bogdánfy úton a Budafoki út és az Irinyi József utca között lezárták a befelé vezető oldalt közművezeték-építés miatt. A forgalmat a kifelé vezető oldalra terelik, itt irányonként egy-egy sáv járható.

Megváltozott a forgalmirend a XII. kerületben a Ráth György utcában. A Székács utcától a Határőr utca felé ugyanis egyirányúsították!

Az Árpád hídon a Váci út és a Népfürdő utcai felhajtó között felújítják a járdaszegélyt mindkét irányban. Sávelhúzással három sávon lehet közlekedni.

A XIV. kerületben a Fogarasi úton a Nagy Lajos király útja közelében az Álmos vezér útjánál járdaszigetet építenek, emiatt mindkét irányban lezárták a belső sávot.

---------

Befejeződött
- a Külső Váci út felújítása a Megyeri út és a Fóti út között. Minden sávon lehet közlekedni
- a IV. kerületben a Pozsonyi utca felújítása a Tél utcától a XIII. kerületben a Béke utcában a Gyöngyösi utcáig.
- a XX. kerületben a Kossuth Lajos utca felújítása a Mártírok útja és a Jókai Mór utca között.
- A XX. kerületben a Mártírok útján a Kossuth Lajos utca és a Kulcsár utca között
- a XXII. kerületben a Gádor utca felújítása a Háros utca és az Arató utca között.

Az I. kerületben lezárták a Lovas utat a Korlát utca és a Várfok utca között út- és járdaépítés miatt.

A VI. kerületben a Nagymező utcában a Király utca és az Andrássy út közötti szakaszra továbbra is csak a BKV járművei, és a célforgalom hajthat be.

A XI. kerületben a Sasadi úton a Budaörsi út felé útszűkületre kell számítani az Ugron Gábor utcától gázvezeték építés miatt.

A XII. kerületben a Diós árok mind a Béla király út, mind pedig a Rőzse utca felől zsákutca közművezeték-felújítás miatt.

A XXIII. kerületben a Grassalkovich út szervizútján tartanak a felújítási munkálatok a Helsinki út és a Hősök tere között. sávszűkületre kell számítani.

_______________________

Lezárták a Szabadság hidat!
A gyalogosok az északi járdát használhatják.
A Szabadság híd lezárása miatt módosult a villamosközlekedés:
- a Kiskörúton ideiglenesen szünetel a 47-es és 49-es villamosok közlekedése
- A 18-as villamos Hűvösvölgy és Savoya park között közlekedik
- Az 56-os villamos Hűvösvölgy és Budafok között szállítja az utasokat
- Az 59-es villamos Szent János kórházig közlekedik
- Új villamos járat közlekedik 41A jelzéssel a Batthyány tér és Albertfalva Forgalmi utca között
A 47-es és a 49-es villamosok pesti szakaszának kiszolgálására két pótló járat közlekedik:
- 149V jelzéssel a Deák tér és a Kosztolányi Dezső tér között
- 47-49V jelzéssel a Deák tér és az Etele tér között
- 233E jelzéssel új járat közlekedik a Camponától a Kazinczy utcáig.

A 4-es metró építési munkái miatt lezárták a Fővám tér egyetem előtti szakaszát. A forgalmat a Csarnok tér - Pipa utca útvonalra terelik. A 2-es villamos két szakaszon közlekedik: a Közvágóhíd és a Czuczor utca között, valamint a Jászai Mari tér és a Havas utca között. A Boráros tér és a Március 15. tér között buszok viszik az utasokat.
A Közraktár utcában mindkét irányban busz sávot jelöltek ki. Kérjük ne megszokásból vezessenek.

A 4-es metró építése miatt lezárták a Kálvin teret. Emiatt
- a Baross utcából nem lehet balra a Vámház körút felé kanyarodni, csak egyenesen, a Kecskeméti utca irányába vagy jobbra, a Múzeum körút felé lehet haladni.
- A Lónyay utcából CSAK balra lehet kikanyarodni a Szabadság híd felé.
- A Múzeum körút irányából érkezők vagy az Üllői út felé, vagy a Kecskeméti utcába kanyarodhatnak be.
A Ráday utcát is lezárták a Kálvin térnél, emiatt a 15-ös buszok terelőúton közlekednek.

A 4-es metró építése miatt a Köztársaság téren sávlezárásra kell számítani a Népszínház utcánál.

A 4-es metró Rákóczi téri állomásának építése miatt a vásárcsarnok előtti útszakaszt lezárták és a Vásár utca folytatását egyirányúsították a József körút felé, így a körút másik oldaláról a Kölcsey utcából ide nem hajthatnak be.

A 4-es metró építése miatt
- az Etele térnél megváltozott a forgalmirend. A Névtelen utcát lezárták, emiatt a Hadak útjáról balra is ki lehet kanyarodni az Etele útra. Az Etele út - Hadak útja kereszteződésben jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. A forgalmirend változás miatt rendszeresek a torlódások a Borszéki utca- Hadak útja útvonalon.
A Móricz Zsigmond körtér egy részét is lezárták.

(Klubrádió információ)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Dési János
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »