Magyar Nemzet: újabb forrást vonnak ki az egészségügyből - 2009.08.01
Csaknem tízmilliárd forint megtakarításra kötelezi az egészségügyi tárcát a Pénzügyminisztérium - tudta meg a Magyar Nemzet.
A Magyar Nemzet birtokába jutott az egészségügyi miniszter levele, amelyben Székely Tamás azt írja: a 2009. évi államháztartási egyensúly megőrzése érdekében a Pénzügyminisztérium maradványtartási kötelezettséget írt elő a tárcák részére. Ezen alapelvek alapján a tárcának 9655,3 millió forint maradványtartási kötelezettsége keletkezik.
Ez mind a fejezet felügyelete alá tartozó intézetekre, mind pedig a fejezeti kezelésű előirányzatokra nézve jelentős mértékű megterhelést jelent - fogalmazott a levélben Székely Tamás.
A Pénzügyminisztérium nem cáfolta a levélben található összeg pontosságát. Döntésüket azzal indokolták, hogy eddig elért eredményeik kerülhetnének veszélybe, ha a kormány elbizonytalanodna a szigorú költségvetési politika folytatása terén. Éppen ezért a kormány kitart a meghirdetett egyensúlyi pálya mellett, amelynek eszköze a maradványtartási kötelezettség érvényesítése - ismerteti a napilap szombati száma.
(MTI)
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Burger Lajos
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »