Kutatnák a vízbázist - 2009.05.04
Hallgassa meg
Hidrobiológiai kutatóintézet felállítását tervezi Debrecenben a Magyar Tudományos Akadémia. A kutatóközpont a Kárpát-medence felszíni vizeit valamint az ivóvíz bázis összetételét, korát vizsgálná – mondta Pálinkás József, az MTA elnöke a Klubrádió, Reggeli Gyors című műsorában. A kutatóközpont felállítását azért szorgalmazza az Akadémia, mivel a víz egyre inkább stratégiai kérdés, különösen a Kárpát-medencében – nyilatkozta az elnök.

A tervek szerint, első lépésben, egy Tiszakutató Intézetet hoznának létre az MTA debreceni Atommagkutató Intézetében. A már meglévő Dunakutató Állomást intézetté szerveznék és a Balatonkutató Intézettel együtt a három szervezetből jönne létre a hidrobiológiai kutatóközpont. Az ehhez szükséges többletforrást az MTA büdzséjéből kívánják előteremteni.

(Klubrádió)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bolgár György
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »