VOSZ: módosítsák a sztrájktörvényt - 2008.04.08
Hallgassa meg
A sztrájktörvény azonnali módosítását indítványozza a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), azért, hogy az ország lakossága biztosan hozzájuthasson a megfizetett alapvető közszolgáltatásokhoz - közölte a szövetség.

A közlemény hangsúlyozza, hogy szövetség továbbra is tiszteletben tartja a munkavállalók sztrájkhoz való jogát, de ellenez minden törvénysértő, nagy kárt okozó magatartást és elutasítja a megbízhatatlan közszolgáltatás indokolatlan finanszírozását.

A VOSZ szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által alkalmazott "gördülő sztrájk" egyetlen eredménye, hogy a szakszervezet megkíméli sztrájkalapját.
A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a több, szakaszos, rövid munkabeszüntetés, a sztrájk időtartamát messze meghaladó időre zavarja meg az ország és a főváros közlekedését ezért a VOSZ javasolja, hogy a sztrájkoló munkavállalók ne csak a tényleges munkabeszüntetés időtartamára ne kapjanak munkabért, hanem mindaddig szüneteljen a bérfizetés, míg a szolgáltatás teljes mértékben újra nem indul.

A szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy "az adófizetők pénzéből fenntartott, tartósan veszteséges állami és önkormányzati vállalatok sztrájkolói túszul ejtsék az ország és a főváros lakosságát. Visszaélve a sztrájkhoz való joggal súlyos károkat okoztak a vállalkozásoknak és a lakosságnak. A biztonságos közszolgáltatás nyújtása helyett az adózó vállalkozók és munkavállalók forintjait pazarolták és pazarolják el, értelmetlen módon."

Azt a követelést is nehezményezik, hogy a járat-teljesítmények visszaesésével ne csökkenjen a vállalati létszám. Az állami és önkormányzati tulajdonú vállalatoknál normatív szabállyal állapítsák meg az alkalmazható létszámot és a teljesítmények csökkenéséhez igazítsák a foglalkoztatottak számát - szorgalmazza a közlemény.

(MTI)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szabó Kati
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »