BKV sztrájk - a taxisoknak kánaán - 2008.04.07
A taxitársaságok a rendelések sokszorosát kapták, így egyesek csak jelentős késéssel tudtak teljesíteni a megbízásokat, mert a forgalmi dugók az ő közlekedésüket is akadályozták hétfőn délelőtt. Sok társaságnál már a diszpécserszolgálatok elérése is gondot okozott.

Reif Zoltán, a Budataxit működtető Buda Kft. marketingigazgatója a hétfői helyzetet jellemezve úgy fogalmazott: "tiszta szilveszter van".  Elmondta: a szokásos hétköznapokhoz képest hétfőn a rendelések sokszorosa érkezett társaságukhoz, folyamatosan 20-30 várakozó megrendelésük volt. Az utasok megértőek voltak a problémákkal kapcsolatban - tette hozzá.

A taxik közlekedését folyamatosan akadályozták a dugók. A Budataxi szinte összes taxija az utakon volt, és emelt létszámmal működött a diszpécserszolgálat is - tette hozzá.
Budapesten a taxisok körülbelül 10-15 százalékkal magasabb bevételre számíthatnak a hétfői BKV-sztrájk következtében, több a fuvar, de a torlódások miatt lényegesen nehezebb a haladás a főváros útjain - mondta Dudás Zoltán, a Buda Taxi és a Tele 5 taxi általános igazgatója.

Hozzátette: a szokásosnál kétszer több megrendelést teljesítettek, ám az igény jóval magasabb, sok rendelést pedig nem tudtak teljesíteni. A két társaság 850 autóval rendelkezik. A nappali műszakos sofőrök szinte teljes számban dolgoztak hétfőn délelőtt, az általában éjjel fuvarozó taxisok viszont kisebb arányban vettek részt a nappali forgalomban - mondta Dudás Zoltán.

(MTI)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Szabó Kati
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »