Megnyújtanák a fogaskerekű vonalát - 2007.12.13
A Városmajor helyett a Moszkva térig, a Széchenyi-hegy helyett pedig a Normafáig járna a jövőben a fogaskerekű a XII. kerület és a BKV tervei szerint - jelentette be csütörtökön Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere. Ezzel a fogaskerekű kapcsolódna Buda legforgalmasabb metróállomásához.

border=0
border=0 border=0
A tervek megvalósítását uniós forrásokból fedeznék. Pokorni Zoltán szerint a pénz elnyerésére komoly esély van, hiszen az EU elkötelezett a környezetvédelem és így a kötöttpályás közlekedés mellett.
Ezt úgy oldanák meg, hogy a fogaskerekű pályáját összekötnék a villamossínekkel és olyan járműveket vásárolnának, amely mindkét pályán tudnak közlekedni.

Somodi László, a BKV vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón arról beszélt, hogy a BKV is támogatja a terveket. Igyekeznek minden olyan támogatást és tudást biztosítani, ami pályázatok elnyerését segítheti. Szintén támogatja az elképzeléseket a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) is - közölte Vitézy Dávid, a civil szervezet elnökségi tagja. Úgy látja, hogy a meghosszabbított fogaskerekű valós alternatívája lehet az autónak.

Mindaddig, míg a konkrét tervek be nem indulnak, a XII. kerület 7 millió forintos óriáscsekket adományozott a BKV-nak, hogy az utazás addig is komfortosabb és biztonságosabb lehessen a fogaskerekűn. Somodi László azt mondta, hogy a pénzt elsősorban a peronok rendbetételére használják majd fel, illetve a Városmajori állomást igyekeznek csinosítani.

(FH)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Megyeri Szabolcs
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »