'Ez elfogadhatatlan!' - 2007.11.15
Szakmailag megalapozatlannak tartja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) a főváros járatritkítási és megszüntetési törekvéseit. A VEKE szerint párhuzamos busz- és villamosjáratok már a 90-es évek közepe óta nincsenek Budapesten, és elfogadhatatlan, hogy a tarifák emelése mellett jövőre a szolgáltatások színvonalát is csökkentené a BKV - tájékoztatott az egyesület csütörtöki közleményében.

border=0
border=0 border=0
A VEKE elfogadhatatlannak tartja, hogy megszüntessenek vagy ritkítsanak olyan, ma is zsúfolt járatokat, amelyeket több tízezer utas használ - reagált az egyesület Demszky Gábor szerda esti nyilatkozatára. A főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: jelenleg hatmilliárd forint hiányzik a BKV jövő évi költségvetéséből, a cég nem vehet fel több hitelt, így ezt az összeget tarifaemeléssel és járatritkítással lehet előteremteni.

A közlekedési egyesület szerint megalapozatlan a párhuzamosságok felszámolásáról szóló érvelés, mert a 90-es évek közepe óta Budapesten egyáltalán nincs teljesen azonos funkciójú és azonos útvonalon közlekedő villamos- és buszjárat. Több városrészben előfordul, hogy néhány megállóra összefonódnak különböző járatok, ez azonban egy használható tömegközlekedési rendszernek előnye, nem felszámolandó hátránya. A Kiskörúton át a Deák Ferenc térre közlekedő 9-es buszt a sokszor alig 10 kilométeres sebességgel csak a Blaha Lujza térig döcögő 28-as villamos nem tudja felváltani, és elfogadhatatlan az 1-es villamossal mindössze két megállón át, az Árpád hídon párhuzamos 106-os autóbusz megszüntetésére vonatkozó szándék is - áll a közleményben.

A VEKE álláspontja szerint a BKV teljesítményének csökkentése, a járatok megszüntetése és ritkítása a budapesti tömegközlekedés végletes leépülését, az utasok számának csökkenését és a dugók növekedését okozná - közölte a szervezet.

(FH)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Fábián László
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »