VEKE: városromboló a kormányzati negyed - 2007.11.14
Rosszul járnak a fővárosiak és az agglomerációban élők a Nyugati pályaudvar kitelepítésével, amit a kormányzati negyed felépítése miatt terveznek. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint a Nyugati kitelepítésével kapcsolatban eddig csak rossz ötletek születtek.

border=0
border=0 border=0
A kiürítés fő oka, hogy a kormányzati negyed nincs biztonságban a vasút mellett, hamis indok, ugyanis több európai nagyvárosban, például Brüsszelben is megférnek egymás mellett a vasút és a közhivatalok. A VEKE ezért arra szólítja a kormányt, adja fel a kormányzati negyeddel kapcsolatos terveit a Nyugati pályaudvar kiürítése vagy esetleges megszüntetése kapcsán.

Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője azt nyilatkozta a Független Hírügynökségnek, hogy a Nyugatival kapcsolatos tervek városromboló elképzelések. A nyilvánossághoz fordulnak és arra szólítják a kormányt, hogy hagyjon fel a Nyugati pályaudvart érintő elképzeléseivel. A pályaudvart érintő terveknek egyelőre nincs kézzel fogható felelőse.

A sajtóban a különböző tervezői csoportok ötletei jelennek meg, de ezeket senki nem cáfolja kormányzati oldalról. A vonatok külvárosba helyezésével a budapestiek és az elővárosi közlekedők járnának a legrosszabbul. Vitézy Dávid azt mondta, nem lehet a város közlekedését tönkretenni egy amúgy a város fejlődését szolgáló ingatlan körüli vita miatt.

A kormányzati negyed felépítése kapcsán eddig már többféle terv látott napvilágot, amelyek a pályaudvart is érintik. Az egyik verzió szerint a vonatokat a mostani csarnokon kívülre, a másik szerint a külvárosba, Rákosrendezőre telepítenék. A VEKE szerint nem elfogadható, hogy egy amúgy a város fejlesztését szolgáló terv kapcsán csak rosszabbnál rosszabb tervekről lehet hallani.

(FH)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Gergely Zsófia
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »