4-es metró: eddig hat épület süllyedt meg - 2007.11.09
Még csak hat épület alatt haladt át a 4-es metró fúrópajzsa, de mind a hat épület megsüllyedt - tudta meg az RTL Klub Híradója. Az építkezés ellenőrzését végző cég szerint ez természetes, számítottak rá és hangsúlyozzák, hogy egyik épület sincs veszélyben.

border=0
border=0 border=0
Bozsó Tamás, a 4-es metró építését ellenőrző Eurometro vezetője elmondta: naponta kapják az adatokat arról, milyen hatással van a házakra az alagútépítés. Az egyik épület 10-11 millimétert süllyedt, amikor elhaladt pajzs a panelház alatt. Ezen a területen 25 milliméter a határérték, vagyis csak akkor rendelnek el riadót, ha a munkálatok miatt a süllyedés meghaladná ezt az értéket.

A műszerek sokkal előbb jeleznek, ha bármilyen elmozdulás van egy-egy épületben, mint ahogy azt a benne lakók éreznék. Megvan a lehetőség, sőt kötelessége is a cégnek, hogy szükség esetén beavatkozzon - mondta Bozsó Tamás.

Idáig csak egy helyen, a Kálvin téri templomnál kellett javításokat végezni. A falak és torony is rossz állapotban voltak, de mindent megerősítettek. A főmérnök elmondta: amikor valahol elkezdik az alagút építését, jegyzőkönyvet vesznek fel és fotóznak. Azért, hogy ha bárkinek panasza lenne az építkezés miatt, mielőbb kiderüljön, hogy van-e összefüggés az esetleges kár és a metróépítés között.

(FH)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Marton Éva
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »