Közel 40 járatot állít le a Kapos Volán - 2007.08.29
Csaknem negyven járatot állít le szeptemberben a Kapos Volán, de lesznek újak is - közölte Bebics János, a Zrt. személyszállítási igazgatója.

border=0
border=0 border=0
Bebics János tájékoztatása szerint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) jóváhagyta a vállalat kezdeményezésének többségét, eszerint munkanapokon 37 járatot állítanak le, szabadnapokon 34-et, munkaszüneti napokon pedig 38-at törölnek. Az igazgató hangsúlyozta: az utóbbi három évben nem változtattak a járatokon, most is kizárólag azokat állítják le, amelyeken hosszú idő óta többnyire 2-3 utast szállítottak.

A Kapos Volán Zrt. áprilisban csaknem 60 autóbuszjárat leállítását kezdeményezte a szaktárcánál. A GKM azonban 23 járat esetében elnapolta a döntést, további vizsgálatot tartva szükségesnek.
Bebics János kedvező változásként megemlítette, hogy alkalmazkodva az iskola-összevonásokhoz, illetve az utazási igényekhez, 10-12 új járatot indítanak, ugyancsak szeptembertől. Ezek sorából kiemelte a jövő hónaptól Barcs-Budapest között naponta közlekedő járatot, amely több somogyi kistérséget is érint, s újra Budapestig közlekedik a Kaposvár-Székesfehérvár járat. Mindkettővel az eddigieknél gyorsabban juthatnak a fővárosba a somogyiak - ígérte a személyszállítási igazgató.

Torma Kálmán, a társaság vezérigazgatója korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az első negyedévet a várt másfélmillió forinttal szemben 56 millió forint veszteséggel zárták. Ezt követően kezdeményezték a kihasználatlan járatok megszüntetését a tárcánál. A Kapos Volán Zrt. munkanapokon 1400 járatot működtet.

(MTI)

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bálint Judit
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »