Egyre több a HIV fertõzött Magyarországon - 2007.08.15
Hallgassa meg
Évről évre emelkedik a HIV fertőzöttek száma Magyarországon, másfél éven belül akár 1500 vírushordozót is regisztrálhatnak – hívta fel a figyelmet Újhelyi Eszter a Nemzeti AIDS Bizottság titkára a Klubrádió reggeli műsorában. A hazánkban regisztrált fertőzöttek száma idén már meghaladta az 1400-at.

border=0
border=0 border=0
Magyarországon évek óta probléma van a felvilágosítással – hangsúlyozta Újhelyi Eszter. Hozzátette: a prevenció a kilencvenes évek közepén élte virágkorát, akkor rengeteg kiadvány, reklám és CD hívta fel a figyelmet a HIV fertőzés veszélyeire. Napjainkban már nincs elég pénz az ügyre, nincsenek új kiadványok, nagyon gyenge a felvilágosítás. A Nemzeti AIDS-bizottság utolsó, legfrissebb kiadványa 2003-ban készült.

Újhelyi Eszter elmondta: idén nyáron Sidneyben volt a nemzetközi AIDS konferencia, ahol már újabb prevenciós módszerekre hívták fel a figyelmet: a személyre szóló megkeresés, a meggyőzés és a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozták, és mint ott elhangzott, már nem elég csupán könyveket, cd-ket, reklámokat kiadni.

A szakember hangsúlyozta a gyorstesztek fontosságát, mint mondta ezek segítségével könnyebben lehetne idejekorán felismerni a bajt.

Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bíró Bori
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »