Közlekedésfejlesztés: marad a sugaras szerkezet - 2007.08.10
Nincs nyoma a közlekedésfejlesztési programban a kelet-nyugati átjáró szerepnek – állapította meg a Klubrádió Kontra című műsorában a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Út és Vasútépítési tanszékének docense. Vörös Attila kifejezte reményét, hogy az uniós támogatásokra építő program 2009-től kezdődő második szakaszában, már ez kerül első helyre.
border=0
border=0 border=0
A közlekedési szakember azt mondta, a szakma már évtizedekkel ezelőtt kidolgozta a magyarországi sugaras szerkezetű úthálózat gondjainak feloldására vonatkozó elképzeléseit, a kelet-nyugati átjárónak azonban semmi nyoma a jelenlegi programban.
Mint mondta, a szakma nagyon hiányolják a programból a közelmúltban megépült a szekszárdi, és Pentele hidakhoz csatlakozó autóút hálózatot, meglátása szerint az előtérbe kellett volna helyezni az M0-ás háromsávúsításával szemben. Legalább Székesfehérvár – Kecskemét - Szolnok között kéne egy autóút, de leginkább az M8-as autópálya hiányzik.
Ezzel szemben most elaprózódik a pénz, de ezt kikényszeríti a helyzet, mert annyira rossz állapotú az úthálózat, hogy mindenhova kell pénz a felújításra.
Vörös Attila azt mondta, a jelenlegi program struktúrájában nem szabja át a monarchia idejében született stratégiát, a sugaras szerkezetet, de reméli, hogy a 2009-el kezdődő etap ezzel fog kezdődni. Erre most történelmi esély mutatkozik az Eu-tól kapott milliárdokkal. Ilyenre még egyszer nem lesz lehetőség – tette hozzá.
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Papp Réka Kinga
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Az ügyvédi kamara elnöke tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Idők nevű napi periodika elkezdte listázni az ügyvédeket, konkrétan azokat, akik Soros bérencként, vagy egyszerű mezei ballibként folytatják bűnös üzelmeiket »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »