M7: kőröshegyi viadukt négy nappal hamarabb - 2007.07.13
A kivitelezési határidőnél 4 nappal előbb, augusztus 8-án átadják a forgalomnak az M7-es autópálya Zamárdi-Balatonszárszó közötti völgyhidas szakaszát - jelentette be Kóka János. A gazdasági és közlekedési miniszter szerint a hamarosan elkészülő szakasz az M7-es legfontosabb része, mert az így teljessé váló dél-balatoni szakasz tehermentesíti az üdülőövezetet és könnyebben megközelíthetővé teszi a Balaton régiót az idegenforgalom számára. Komoly gazdaságélénkítő hatása van Somogy és Zala megyében, továbbá bekapcsolja az országos vérkeringésbe az egyre népszerűbb sármelléki repülőteret is.
border=0
border=0 border=0
Kóka János elmondta: az M7-es, a Triesztet Kijevvel összekötő V. Helsinki folyosót részét képezi, amelynek még hiányzó magyar szakaszai jövőre elkészülnek. Megjegyezte, hogy az országot átszelő autópálya megépítése 1964-ben kezdődött, 40 év alatt csak a fele készült el, míg a másik fele 4 év alatt 2004 és 2008 között épül meg.
A 2 kilométer hosszú, 41 milliárd forintos költségvetésű völgyhídról szólva a miniszter kifejtette: egyedülálló mérnöki és kivitelezési munkáról, az elmúlt 3 év legnagyobb európai hídberuházásáról van szó, amely impozáns turisztikai látványt is nyújt.
Az alacsony somogyi dombok között megépülő, legmagasabb pontján 88 méteres viadukt beruházásának ésszerűségét firtató újságírói kérdésre Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta: az építészeti szabványok nem tettek lehetővé más megoldást, egy ilyen völgyben vezető nyomvonalon.
MTI
Cikk küldése e-mailben »Nyomtatható cikk »
FÓRUM: Új téma indítása »
HÍREK
MŰSOROK
MUNKATÁRSAK
MÉDIAAJÁNLAT
IMPRESSZUM

Az Ön e-mail címe:
English
Válassza ki, melyik mûsorra kíváncsi!
Bóta Gábor
Válassza ki, melyik műsorvezetőre kíváncsi!
Marslakó elégedetten csettintett mind a három nyelvével, amikor észrevette, hogy a Margit-szigeten milyen praktikus kis leszállópályát alakítottak ki neki a fák és bokrok kivágásával »
KÖZLEKEDÉS
GAZDASÁG
HADD SZÓLJON
BULVÁRIA
VILÁG
VÉLEMÉNY
HÍRFORRÁS
English
2009-ben superbrand lett a Klubrádió
Díjat nyert a Klubrádió!
2015
Elérhetõség: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5., Fax: 437-6738
Hallgatói telefonszámok: 2406-953, 2407-953, 30-3030-953, SmS szám: 30-3030-953
Fórum házirend », Jogi következmények és adatvédelmi politika »